Working With Ink and Encaustic Medium

Werken met inkt en encaustic medium

Een van de mooiste aspecten van encaustic medium is de veelzijdigheid ervan. Er zijn zoveel verschillende soorten toepassingen en technieken die je kunt gebruiken om kunst te maken. In het verleden werkte ik voornamelijk met encaustic medium en pigmentsticks. Meer recentelijk ben ik begonnen met het introduceren van mixed media (papier, stof en inkt) in mijn werk. Deze overgang van "pure" encaustic naar mixed media heeft me in staat gesteld mijn creatieve expressie uit te breiden, wat ik bevredigend en interessant vind.

Zoals velen van jullie ben ik beïnvloed door mijn levenservaringen, en omdat ik zoveel tijd in Azië doorbreng, voel ik me aangetrokken tot gemeenschappelijke culturele beelden en vormen van creatieve expressie. Als zodanig begon ik met inkt te werken, rechtstreeks op het wasoppervlak te schilderen, en mijn inktschilderijen rechtstreeks in mijn encaustic werk op te nemen. Meestal zal ik veel inktschilderijen maken, elementen vinden die ik leuk vind en waarop ik reageer en ze vervolgens in het werk collageen. In de volgende video demonstreer ik een van de methoden die ik gebruik om dit te bereiken.

(SWIX-ijzer is beschikbaar op Amazon)

Bij het werken met inkt gebruik ik een aantal verschillende penselen, soorten inkt en papier. Ik heb de neiging om grotere penselen te gebruiken, zowel de platte vierkante kop (hake-type) met zachte, flexibele borstelharen als traditionele Aziatische kalligrafiepenselen zoals de ene foto hieronder (die ik in mijn winkel verkoop - de foto is gekoppeld aan de getoonde kwast)

Voor het hierboven afgebeelde werk schilder ik rechtstreeks op een stuk rijstpapier van 13 x 55 inch. Eenmaal droog breng ik een dunne laag was aan op beide zijden van het papier. Ik gebruik ook traditionele inktstick (die meestal een zachtere grijze kleur heeft) samen met de donkerdere vloeibare Oost-Indische inkt.

Uiteindelijk zijn er veel te veel manieren om inkt en collage in encaustic werk te verwerken om ze allemaal te dekken, maar ik hoop dat deze blogpost je een aantal nieuwe manieren heeft gegeven om erover na te denken.

Veel plezier met creëren

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.