The Duality Of Being An Artist And A Maker

De dualiteit van kunstenaar en maker zijn

Het maken van kunst/schilderijen zal altijd iets zijn dat een essentieel onderdeel van mijn psyche is en me het gevoel geeft alsof ik iets zinvols doe met mijn tijd en energie. Ik denk niet dat dit ooit zal veranderen en daarom verwacht ik dat het maken van kunst altijd belangrijk voor me zal zijn.

Sinds kort ben ik me gaan realiseren dat ik naast schilder ook maker ben - iemand die veel voldoening haalt uit het maken van functionele en mooie dingen. Ik realiseerde me dit omdat ik op zoek was naar manieren om mijn schilderproces te verstoren, en ontdekte dat het introduceren van nieuwe tools bij het maken van mijn werk echt helpt om dit doel te vergemakkelijken. Ik kon interessantere markeringen maken met de penselen die ik maakte. De markeringen hebben een betere beweging en ze creëren het onverwachte. Verrassend genoeg kon ik door dit proces ontdekken hoeveel ik geniet van het ontwikkelen en maken van kunstgereedschappen en penselen.

Clink op Foto's om al mijn handgemaakte penselen te zien

Handgemaakte penselen van Elizabeth Schowachert

Het kostte me een tijdje om mijn denken aan te passen rond de waarde die ik hechtte aan het maken van penselen versus schilderen, zodat ik mijn tijd kon besteden aan het maken van penselen zonder het gevoel te hebben dat ik mijn kunstpraktijk verwaarloosde. Ik kwam tot de conclusie dat het waardevol is om tijd en focus te besteden aan meer dan één soort creatieve activiteit, en in feite zijn er veel voordelen aan verbonden.

Nadat ik had nagedacht over wat het voor mij betekent om een ​​maker te zijn, besefte ik dat er een sterk verband bestaat tussen penseel maken en schilderen. Mijn penselen zijn de gereedschappen die ik gebruik om verf/inkt/was op een paneel aan te brengen. Ze laten sporen achter die het werk worden en met het werk verbonden blijven lang nadat ik het schilderij heb afgemaakt en de penselen heb opgeborgen.

Drakendanser door Elizabeth Schowachert

Schilderij van Elizabeth Schowachert Drakendans

Elk penseel dat ik maak, is gemaakt met de bedoeling dat het kunst creëert, goed in de hand ligt en de kunstenaar inspireert.

Het gebruik van nieuwe gereedschappen/borstels en het toevoegen van iets nieuws aan iemands routine kan helpen om het werk in nieuwe richtingen te duwen. Het gebruik van iets onbekends zorgt voor verstoring. Plots voelt alles anders aan, wat vaak kan helpen bij het stimuleren van creatieve verkenning. Ik ontdekte dat ik het erg leuk vond om met nieuwe tools te werken. Ik hou van het onverwachte en ik heb mijn werk in nieuwe en frisse richtingen kunnen duwen.

Ik gebruik natuurlijke materialen om mijn penselen te maken: veren, paardenhaar, maïsvezel enz. waardoor ik gereedschappen kan maken die divers en interessant zijn. Ik probeer de unieke aspecten van alle materialen die ik gebruik naar voren te brengen. Ik verwerk ook zaden en houtversieringen in de borstelhandvatten om ervoor te zorgen dat elke borstel zijn eigen unieke persoonlijkheid, uiterlijk en gevoel heeft. Ik vind het ook belangrijk dat mijn penselen goed werken, dat ze zowel een superieure functie hebben als een goed design.

We kunnen zijn wie we willen zijn - een creatieveling, een artiest, een maker. Ik ben gaan beseffen dat "wat" we creatief doen minder belangrijk is dan het eigenlijke proces en doel van creëren. Ik zal doorgaan met het verkennen van alle creatieve kanten van mezelf en zal ernaar streven om het beste werk te maken dat ik kan, of ik nu maak of schilder.
Ik moedig je aan om te overwegen je kunstproces te verstoren... je zult misschien versteld staan ​​van de resultaten!
Veel plezier met creëren
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.