Combining Techniques, Materials and Ideas

Technieken, materialen en ideeën combineren

Ik ben een persoon die graag onderzoekt, experimenteert en ontdekt met mijn kunstproces. Een van de dingen die ik het meest opwindend vind aan encaustic, zijn de bijna onbeperkte manieren waarop je ermee kunt werken. Het opent zoveel mogelijkheden en maakt het proces van het maken van kunst inspirerend en interessant tegelijk.

In dit bericht zal ik enkele verschillende technieken delen die ik gebruik bij het combineren van organische elementen met iets representatiefs, een koivis.

Mijn benadering van het maken van een schilderij begint meestal met een specifiek idee of concept en ik streef ernaar om ervoor te zorgen dat elk element in het schilderij het waard is om aanwezig te zijn. Dit omvat de achtergrond, ook al zal deze nooit worden gezien. De achtergrond van het schilderij vormt de basis voor de rest van het schilderij en zal doorgaans meerdere keren evolueren, veranderen en opnieuw worden gemaakt voordat het "klaar" is om een ​​voltooid schilderij te worden.

Ik gebruik meestal een combinatie van accretie (lagen gekleurde was, textuur) om de eerste basis te creëren, en vervolgens pigmentsticks om dimensie en diepte in mijn schilderijen te creëren (mijn dvd "Organic Fusion" beschrijft deze methode en de gerelateerde technieken).

In het onderstaande schilderij ben ik begonnen met het bouwen van gelijkmatige lagen textuur, beginnend met een laag helder medium, vervolgens wit en ten slotte alizarine-oranje. Toen ik eenmaal voelde dat de textuur correct was (niet te veel, maar genoeg om kleurvariatie te creëren), heb ik het versmolten. Na het fuseren en een beetje laten afkoelen, heb ik pigmentstick aan de zijkanten toegevoegd, maar niet in het midden om wat diepte en kleurvariatie te creëren.

Je kunt in deze afbeelding het verschil zien tussen het middelste gele gebied en de randen, waar ik de pigmentstok heb toegevoegd, het helpt om het schilderij te definiëren en "ruimte" te creëren voor het grotere object dat ik later zal toevoegen. Voordat ik de Koi heb toegevoegd heb ik een aantal visuele elementen toegevoegd met behulp van een metalen druppelaar. Ik heb helder, gebroken wit en alizarine-oranje medium gebruikt om de vormen te maken die in de onderstaande foto worden beschreven.

Toen ik eenmaal voelde dat de achtergrond compleet was, gebruikte ik een sharpie-pen om de vorm van de Koi te schetsen. Toen ik klaar was met het maken van de omtrek, gebruikte ik een metalen incisiegereedschap met naaldpunt om de lijnen in te snijden. Ik gebruik graag een incisiegereedschap met een scherpe punt die de was kan vasthouden en die niet te flexibel is, zoals die hieronder die ik verkoop voor $ 1,99.

Toen ik klaar was met het insnijden van alle contouren, heb ik de lijnen zachtjes versmolten om de overtollige spaanders uit de incisies te verwijderen. Fusing opent ook de lijnen een beetje, maar je moet oppassen dat je niet te veel fuseert, anders fuseer je alle lijnen.

Ik heb ook ontsmettingsalcohol gebruikt om eventuele resterende sharpiepen te verwijderen voordat ik ging fuseren. Om wat detail aan de lijnen toe te voegen, kun je een donkergekleurde pigmentstick of olieverf toevoegen, in dit voorbeeld voeg ik Viva Inka Gold (dat niet mag worden versmolten) toe aan mijn omtrek.

De laatste stap is om de vis in te schilderen, dat doe ik met een pigmentstick. Ik begin meestal met lichtere kleuren en voeg de donkere kleuren als laatste toe. Ik breng de pigmentstick voorzichtig aan om de ingesneden lijnen niet te veel op te vullen.

Als ik klaar ben met het schilderen van de vis, laat ik het een aantal weken drogen, het duurt lang voordat pigmentstick volledig droog is.

Ik hoop dat je genoten hebt van dit bericht en veel plezier met maken!

Terug naar blog

8 reacties

Elizabeth, thank you for your generosity by sharing your beautiful work, tips and tricks with us!!! Your work has certainly inspired and uplifted my spirit!!! Blessings!!!

Deon Van der Walt

So lovely.

Joan

First thank you for all the comments. I am very pleased that you are enjoying my blog posts and getting something of value from them. To answer your question Pat, I did fill in the incisions (and do almost always) – in this case I used Viva Inka Gold which is a metallic product which contains some wax, although it is not a “true” cold wax product. Yes you certainly could use India Ink to fill in the incisions, or pigment stick and or oil paint. All of these options will work.

elizabeth schowachert

Thanks for sharing. Beautiful.

Lillian

Thank you so much, Elizabeth, for letting us know the details of how you created this beautiful piece. Should we never fill in the incised lines? I have seen that some people put India ink in them.

Pat Bell

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.