Encaustic Monotypes and Silicone Tools - What's So Great About Them? :)

Encaustic Monotypes en siliconen gereedschappen - wat is er zo geweldig aan? :)

Ik vind het erg leuk om aan de HotBox te werken en encaustic monotypes te maken. De bewegingsvrijheid die ik voel en de directheid van het proces spreekt mij erg aan. U hoeft niet te wachten tot de verf droog is, leg gewoon een afbeelding neer waarvan u denkt dat die een stuk goed papier waard is en u kunt aan de slag.

Toen ik voor het eerst aan de Roland Hotbox begon te werken, voelde ik me beperkt door het gebrek aan schildergereedschap dat ik op de markt kon vinden. Deze kloof motiveerde me om een ​​aantal siliconen gereedschappen te ontwerpen die gebruikt konden worden om op de HotBox te schilderen.

Mijn eerste gereedschappen waren, zoals je zou verwachten, een beetje ruw, maar na verloop van tijd ontwierp ik een aantal goed geconstrueerde, hoogwaardige, veelzijdige teken- en markeergereedschappen van siliconen, gereedschappen die ik nu routinematig gebruik in mijn eigen kunstpraktijk.

Vandaag deel ik 2 van mijn meest populaire siliconen tools:

 1. Gereedschappen voor siliconen mesjes
 2. Siliconen tekenpenselen

Laten we eerst de blade-tool verkennen:

Ik heb deze tool ontworpen om verf reductief van de plaat te verwijderen, waardoor een patroon ontstaat dat ongestructureerd/willekeurig of zeer gestructureerd en precies is. Mijn mesje glijdt gemakkelijk over de plaat en opruimen is eenvoudig omdat siliconen hittebestendig zijn tot 400 graden en er niet veel aan blijft plakken, inclusief was. Als je zelf wilt zien hoe het werkt, bekijk dan deze demovideo.

  Silicone Blade Tool (klik op de afbeelding hieronder om de demo te zien)

  Nu zal ik het siliconen tekenpenseel behandelen:

  Mijn siliconen tekenpenseel is ontworpen om enigszins te werken als een traditioneel penseel met borstelharen. Het kan precieze lijnen en markeringen maken en heeft een grote flexibiliteit, waardoor zowel smalle als bredere lijnen mogelijk zijn. Ik vind het erg leuk om met deze tool te werken wanneer ik meer representatieve afbeeldingen probeer te maken, omdat het controle biedt die ik niet kan krijgen met andere tools. Wederom wordt een andere demovideo aangeboden ter referentie.

  Siliconen tekengereedschap (klik op de afbeelding om de demo te zien)

  Encaustic Monotype Elizabeth Schowachert

  Ik bied een breed scala aan andere tools om meer te vinden, bezoek mijn winkel: http://elizabethschowachertart.com

  Terug naar blog

  Reactie plaatsen

  Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.