Intersections - New Adventures In Montana

Kruispunten - Nieuwe avonturen in Montana

ELIZABETH SCHOWACHERT HUIS IN BIGFORK MT Uitzicht op de zonsondergang

We zijn onlangs verhuisd van Dallas Texas naar Bigfork Montana, een klein stadje naast Flathead Lake. Het is een ongelooflijk mooie plek, en we genieten zo van het hier zijn, het leven hier!

De afgelopen jaren ben ik voornamelijk met Bamboo bezig geweest om mijn penseelhandvatten te maken. Bamboe is een fantastisch materiaal, het is mooi, overvloedig en veelzijdig. Ik vind het erg leuk om ermee te werken, het om te zetten in iets functioneels en moois. Nu merk ik dat ik ondergedompeld ben in een omgeving waar er zoveel interessante nieuwe materialen zijn die ik zal kunnen gebruiken, ik zie veel mogelijkheden.

Daarom dacht ik na over hoe de integratie van oude en nieuwe materialen (hout, stenen, schors, been, hoorn, enz.) nieuwe ideeën zou opleveren en mijn creativiteit zou inspireren.

Case In Point - Nieuw werk

Ik heb nog niet eens de oppervlakte bekrast bij het ontdekken van de natuurlijke schatten die hier in overvloed zijn, er zijn er zoveel. Ik hou vooral van de berkenbomen, hoe de schors van de boom valt en van nature kan krullen. Ik vond verschillende stukken die ik gebruikte om adereindhulzen te maken (ik gebruikte een sterke epoxy op de krullen van witte berkenschors om ervoor te zorgen dat ze sterk genoeg zouden zijn en goed zouden functioneren) en ze zijn prachtig geworden.

Ik heb ook bamboe gebruikt op het handvat van de borstel aan de rechterkant, hierboven afgebeeld. De kleur van de bamboe werkte zo goed samen met de witte berkenschors, een mooi voorbeeld van hoe oud en nieuw elkaar op een mooie manier kruisen.

Ik zal doorgaan met het delen van gedachten over mijn kunstproces/praktijk, en visuele kijkjes geven in deze geweldige plek, dus houd het in de gaten!

Veel plezier met het maken van prachtige Bigfork MT.,

Elisabeth

Terug naar blog

2 reacties

Bigfork is beautiful! As is Glacier (St Mary’s Lake). Huckleberry Italian sodas in Kalispell are wonderful :) Your encaustic process/style/art is still my favorite of ALL I’ve seen!

Sunni Farley

Beautiful brushes Elizabeth. How do I purchase one? I did not see them for sale on your website.

Sandi Donnelly

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.