Mark Making - Materials and Tools

Markering - materialen en gereedschappen

Tik op Afbeelding hierboven en je wordt doorgestuurd naar YouTube....

Markeringen maken die energie en ritme hebben en visueel interessant zijn, is niet eenvoudig (althans niet voor mij). Ik voel me soms stijf en ongecoördineerd als ik met Oost-Indische inkt op papier werk. Het is grappig hoe eenvoud zo moeilijk kan zijn, een beperkt palet (zwarte inkt) maakt elk teken belangrijk. Als er iets niet klopt, kan het niet worden verborgen, de boodschap moet duidelijk, direct en met opzet zijn gemaakt.

Iets dat me helpt losser te worden en interessantere markeringen te creëren, is om te werken met niet-traditionele penselen (zoals de Rooster Feather Brush hieronder) naast traditionele Aziatische kalligrafiepenselen.

Ik heb het hierboven afgebeelde penseel gemaakt met een stuk drijfhout dat ik vond op een strand in Noord-Californië, en gebruikte hanenveren voor de borstelkop (hanenveren zijn erg zacht, flexibel en absorberen de inkt goed).

Naast penselen zorgt het gebruik van verschillende soorten papier ook voor opwinding, omdat elk zijn eigen persoonlijkheid heeft en op specifieke manieren met de inkt zal omgaan. Het onderstaande schilderij is voltooid op ons Bamboo Scroll Paper (#308). Dit bamboepapier heeft een lichte textuur en is zeer absorberend, ik gebruik dit papier vooral graag als ik met inkt werk.

Ik heb onlangs een aantal penselen gemaakt en zal er de komende weken mee experimenteren en werken. Ik geniet van het maken van penselen en ik ben blij dat ik genoeg drijfhout heb verzameld om er nog veel meer te maken die te koop zullen zijn in mijn online winkel.

Veel plezier met creëren!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.