Small Studies - Finding Images Intuitively

Kleine studies - Intuïtief afbeeldingen zoeken

Ik vind het erg leuk om met inkt te schilderen. De penselen, het handgemaakte papier, de geur van de inkt en het werken met een beperkt palet maken allemaal deel uit van de schilderervaring. Alleen vertrouwen op de penseelstreken om een ​​beeld te beheersen en te articuleren, is lonend. Los en vrij zijn is van cruciaal belang bij het schilderen in deze stijl - de minste aarzeling komt in het werk naar voren en het kan een uitdaging zijn om je stem te vinden. Een gevoel van vrijheid voelen en het vertrouwen hebben om de inkt met opzet neer te leggen, is en blijft een uitdagende maar verrijkende ervaring.

Ik werk ook graag met verschillende soorten penselen bij het schilderen met inkt op papier (traditionele Chinese kalligrafiepenselen en mijn eigen handgemaakte gereedschappen/penselen voor het maken van markeringen) om dingen fris en onverwacht te houden. Ik moedig aan om buiten je comfortzone te stappen, om je natuurlijke bewegingen en neigingen te verstoren. Dit heeft mijn eigen werk met dit medium enorm verbeterd.

Het is grappig hoe beelden uit ons leven op verschillende manieren in ons werk sijpelen. Afbeeldingen van draken duiken herhaaldelijk op in mijn werk. De kracht, grootsheid en aanwezigheid die een draak heeft en eist is een beeld dat mij al van kinds af aan intrigeert. Misschien heeft het te maken met het vloeien van de lijnen, de visuele expressie van beweging en het gevoel dat ik krijg bij het schilderen met inkt. Ik ben ook geboren in het jaar van de Draak (Chinees sterrenbeeld) en heb altijd van het beeld gehouden zoals afgebeeld in Aziatische kunstwerken.

Het vinden van een manier om beelden te creëren die op zichzelf kunnen staan ​​als een compleet en voltooid kunstwerk bij het werken met dit medium is moeilijk (althans voor mij). Ik had een steeds groter wordende stapel afgewezen werk. Sommige schilderijen klopten niet helemaal, maar hadden potentieel in kleinere delen. Ik besloot dit werk te nemen en de afbeeldingen te destilleren tot composities van 5 x 7, en ze op papier te monteren. Ik noem ze "Kleine Studies". Nu is mijn stapel geslonken en ik heb het gevoel dat in ieder geval sommige van de afbeeldingen wat langer kunnen leven.

In het hierboven afgebeelde werk werk ik met Oost-Indische inkt en schilder ik op zowel bamboe (#308) als gewoon wit rolpapier, die beide verkrijgbaar zijn in mijn winkel, net als mijn handgemaakte penselen. De borstel is gemaakt van jute en gouden bamboe. (Klik op de foto om al mijn handgemaakte penselen te zien).

Dit proces is echt de moeite waard geweest, ik probeer intuïtie het over te laten en niet te veel na te denken over elk beeld, maar in plaats daarvan snel te werken, de compositie te bepalen terwijl ik elk stuk papier met de hand scheur. Ik zie de kleinere beelden zoals ze op dat moment zijn en scheur, zonder al te veel aarzeling. Ten slotte monteer ik het werk op karton en onderteken ik met mijn naam chop. Ik verbind me onmiddellijk met sommige van deze afbeeldingen en gebruik ze als referenties om mijn grotere werk vooruit te helpen. Ze beïnvloeden mijn compositie en helpen me om betere schilderijen te maken.

Als je nog nooit met inkt, papier en interessante markeergereedschappen hebt gewerkt... probeer het eens, het is zeker leuk!

Veel plezier met creëren,

Elisabeth

Terug naar blog

1 reactie

I can relate totally to this as I’m also year of BlackWater Dragon & work with ink & wax now too

Jacki Archibald

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.