The Joy Of Making

De vreugde van het maken

Kunst maken is een essentieel onderdeel van wie ik ben. Ik heb me de laatste tijd echter gerealiseerd dat ik het ook erg leuk vind om te maken. Maken is niet zo heel anders dan schilderen, het gaat om ontwerp, proces, probleemoplossing en compositie. Ik heb onlangs handgemaakte kunstpenselen gemaakt met behulp van gevonden, natuurlijke materialen (drijfhout dat ik vond tijdens mijn recente reis naar Noord-Californië).

(Klik op de afbeelding om naar de winkel te linken)

Ik merk dat ik echt contact maak met de materialen die ik gebruik en werk om iets te creëren dat mooi en functioneel is. Het idee is om te inspireren en te verstoren. De verstoring komt van het gebruik van iets nieuws, iets onverwachts dat je dwingt om los te laten en te experimenteren. Ik merk dat wanneer ik mijn kunstpenselen gebruik, ik vrijer ben in mijn bewegingen, ik eerder nieuwe dingen probeer en uiteindelijk interessantere en dynamischere markeringen maak. In de onderstaande video deel ik het proces van schilderen met verschillende handgemaakte kunststruiken, met behulp van inkt op papier.

(Klik op de foto om naar de video te linken)

Ik vind het erg leuk om penselen te maken en ze natuurlijk te gebruiken. Ik heb veel ideeën over verschillende materialen waarvan ik denk dat ze interessante sporen zullen achterlaten en ik kijk ernaar uit om deze kant van mijn creatieve geest - de maker - verder te verkennen

Veel plezier met maken!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.