Who Knew Paper Could Be So Alluring...

Wie wist dat papier zo aantrekkelijk kon zijn...

Een van de beste dingen van zoveel tijd in Azië doorbrengen, is dat ik deze fantastische kans krijg om de cultuur regelmatig rechtstreeks te ervaren. Een van de persoonlijk meest bevredigende aspecten is de uitbreiding van mijn kunstproces door het gebruik van nieuwe materialen en gereedschappen, met name papier, penselen en inkt.

Deze uitbreiding ging niet snel, het kostte tijd voordat de materialen en ervaringen vaste voet kregen, maar toen ze dat deden, ontdekte ik dat er nieuwe perspectieven in mijn werk naar voren kwamen. In het begin voelde het een beetje ongemakkelijk om nieuwe media (papier, inkt en Aziatische kalligrafiepenselen) toe te passen, behalve encaustic, maar langzaamaan raakte ik meer op mijn gemak en werden de materialen vriendelijke partners in een bevredigende uitbreiding van mijn creatieve proces. Onderstaand schilderij is een combinatie van verschillende technieken en materialen. Het begon als een schilderij met inkt op papier (rolpapier van 13 x 27 inch), daarna werd een encaustic monotype toegevoegd, uiteindelijk werd het papier met encaustic medium op een gewiegd berkenpaneel geplakt (encaustic medium werd op beide zijden van het papier aangebracht met behulp van de hete pallet ). Ik heb ook pigmentsticks gebruikt om kleuren te accentueren en de lichte en donkere waarden te verhogen.

Het rolpapier dat ik voor dit schilderij heb gebruikt, is hetzelfde als hier getoond. Het heeft een licht rasterpatroon dat zichtbaar is op het papier en is een kenmerk van bijna al het handgeschept papier (althans voor het papier gemaakt in Taiwan). Al het papier dat ik bij me heb is handgemaakt en van zeer goede kwaliteit. Een deel ervan heeft Aziatische symbolen en goudkleurige metalen kenmerken, wat typerend is voor Aziatische rolpapieren. De meeste hebben een gladde textuur en sommige zijn een beetje transparant, wat erg goed werkt bij het werken met encaustic medium. Gelaagdheid kan interessante visuele effecten creëren, vooral als u inkt op sommige lagen gebruikt. Ik ga graag naar de papierwinkels en heb tijdens mijn laatste reis veel tijd besteed aan het zoeken naar interessant papier van hoge kwaliteit om toe te voegen aan mijn winkel (een deel van wat ik heb gevonden, wordt hieronder weergegeven).

Het hier getoonde schilderij, "Places Within The Heart", is een goed voorbeeld van inkt op papiercollage, encaustic en metallic Joss-papier als eerste laag.

Joss-papier is niet duur en werkt heel goed voor collagetoepassingen. In bovenstaand voorbeeld schraapte ik de was terug zodat het papier zijn metaalachtige eigenschappen zou behouden. Als je er een dun laagje was op laat zitten, zijn de metaalachtige eigenschappen (vergelijkbaar met bladgoud) niet zichtbaar, maar als je de was wegschraapt zijn ze dat wel.

Met betrekking tot het werken met inkt op papier of met encaustic-toepassingen, heb ik ook inkt van goede kwaliteit toegevoegd (dit is geen topkwaliteit die boven de $ 12 - $ 30 per fles zou uitkomen, maar het is een goed product voor een geweldige prijs $ 4,49) die ik heb gebruikt en ontdekt dat het goed werkt als u op zoek bent naar een sterke zwarte vloeibare inkt. Deze inkt is gemaakt in Taiwan (niet China) en is oplosbaar in water. Ik werk met een combinatie van vloeibare inkt (zoals hier) en inktstaaf, die traditioneel wordt gebruikt voor Aziatische kalligrafie. Ik heb zojuist ook een groot formaat handgemaakte inktstick toegevoegd (ook hieronder weergegeven $ 19,99 per stuk) die in Taiwan is gemaakt. Als je op zoek bent naar meer subtiele grijstinten, dan is inktstick de juiste keuze.

Ten slotte heb ik zojuist een groot formaat handgeschept papier toegevoegd dat geweldig zou zijn voor degenen onder jullie die monotypes maken. Het is 27 X 53 inch, en is een goede kwaliteit papier. Ik was opgewonden om het aan mijn winkel toe te voegen, samen met alle verschillende rolpapieren. Voor mij zijn ze opwindend en mooi...

Ik hoop dit weekend wat tijd in de studio te hebben... Ik kan niet wachten om wat van het papier dat ik heb meegebracht uit te proberen.

Veel plezier met creëren voor jou!!

Terug naar blog

1 reactie

I love this technique and I love your work :)

Donna Dion

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.