How Perspectives Can Change - Commissions

Hoe perspectieven kunnen veranderen - Commissies

Als kunstenaars en makers zijn we gewend om gevraagd te worden om werk in opdracht te maken. Ik heb hier gemengde gevoelens over, specifiek met betrekking tot het maken van kunstwerken in opdracht. Hoewel ik van het inkomen geniet en de interesse van een klant in mijn werk waardeer, voel ik me meer onder druk gezet en voelt/voelt het werk soms wat "gedwongen". Ik veronderstel dat dat misschien verband houdt met de specifieke verzoeken, als ze meer open waren, wat betekent dat ik meer naar mijn keuze kunstwerken zou kunnen maken, dan is het gemakkelijker en leuker. In gevallen waarin klanten een meer specifieke look of feel willen, vind ik het veel moeilijker en stressvoller, met als resultaat dat ik niet actief op zoek ben naar dit soort commissiewerk.

Meer recentelijk is mijn mening over het werken aan opdrachten echter veranderd, niet zozeer voor kunstwerken in opdracht, maar met betrekking tot het maken van beeldende kunstgereedschappen. Ik vind het werken aan opdrachten voor kunstgereedschappen verrijkend en ik leer bijna altijd iets nieuws. Kunstenaars hebben de neiging hun werk op zulke interessante manieren te benaderen, en elke keer dat mij wordt gevraagd om iets specifieks te maken, opent dat mijn geest voor nieuwe mogelijkheden en inspireert het me om verder te denken dan mijn huidige standpunt. Ik vind het ook erg leuk om te zien hoe kunstenaars de tools gebruiken die ik maak binnen hun kunstpraktijk. Meestal word ik verrast door wat ik zie, en word ik geïnspireerd door hun creativiteit.

Ik geniet ook erg van de uitdaging om een ​​idee te nemen en vervolgens uit te zoeken hoe ik dat idee kan omzetten in iets tastbaars. Tegenwoordig moedig ik opdrachten voor kunstgereedschap aan, omdat ik er echt van geniet, een echte omkering van houding en focus. Het is grappig hoe de wereld werkt, wat ik ooit vermeed, verwelkom ik nu :)

Als je merkt dat je op zoek bent naar de perfecte tool, aarzel dan niet om contact met me op te nemen om te zien wat we kunnen bedenken! Het zou mij een genoegen zijn.

Veel plezier met creëren,

Elisabeth

Terug naar blog

1 reactie

I loved this article and how you explained your feelings regarding commission work. I had a bad experience on my first commission piece and never wanted to do another one after that. I am so stressed out if someone even mentions it to me…I just try to avoid that conversation. Every article I have read has been about how much the artist LOVES and wants commission work. I am happy for you that you have found a venue with your tools to enjoy commission work. It was just refreshing to me to see another artist put the words on paper that I have felt. I look forward to meeting you at Chris’s for the Pinterest class.

Rhonda

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.